Annica Gryhed, gruppledare kommunalråd i opposition (S)

Den lokala socialdemokratiska politiken i Täby leds av gruppledaren och oppositionsrådet Annica Gryhed.

Är 47 år och lever med familj  i Ella Gård, Täby.

Jag har en brokig yrkesbakgrund och har provat på lite av varje, alltifrån vårdbiträde, säljare till handläggare på kreditbolag. Har det senaste decenniet varit yrkesverksam som legitimerad lärare i gymnasieskolan i  filosofi och kultur- och medieämnen.

Varför är du socialdemokrat? Min politiska drivkraft tar sin avstamp i människors lika värde och möjligheten att oberoende av bakgrund forma sitt liv. Det innebär att du skall ha goda och lika möjligheter att utvecklas och ta del av samhället oavsett vem du är med avseende på tillhörighet i form av klass, kön, sexualitet, etnisk bakgrund och religion.

Vilka är din hjärtefrågor? Som kvinna, mamma och med en bakgrund som lärare känner jag extra starkt för frågor om jämställdhet, goda och lika villkor för våra barn och deras miljö, samt en skola som ser till varje barns behov. Täby växer och det ska byggas över 17000 bostäder, och för mig som socialdemokrat är det viktigt att vi bygger ett Täby för alla sorters människors med en stor valfrihet i boenden och upplåtelseformer. Täby behöver inte bara bostadsrätter, utan även hyresrätter, egna hem, äldreboenden och studentbostäder.

Jag brinner för ett jämlikt samhälle där alla är fria att förverkliga sina drömmar och mål, oberoende av bakgrund. Jag vill verka för ett Täby som är öppet och där alla får höra till.

Hör gärna av dig till mig på:

mejl: annica.gryhed@taby.se

mobil: 076-6439802

Jag är även aktiv på social medier. Följ gärna mig och mitt arbete där:

Min blogg Tankar om livet och politiken: annicagryhed.com

Twitterkonto: @AGryhed

facebook Twitter Email