Våra kandidater till riksdag och landsting

Socialdemokraterna i Täby har nominerat partikamrater till Stockholms Läns riksdagslista och till valkrets nordost för Stockholms läns landsting. Här följer en kort presentation av våra kandidater.

Riksdag Stockholms län

Markus Selin Foto: Lars Nordin

Plats 14: Markus Selin 39 år.

Bor i Täby kyrkbyn med familj.

Jag är civilingenjör, civilekonom, egenföretagare, täbybo, tvåbarnsfar, arbetargrabb, sverigefinländare, make, exilmas, chiliälskare och klassresenär. Ledarskap, företagande, arbete och boende är mina hjärtefrågor. Under livet har jag fått se och upplevt hur bristen på arbete snabbt skapar oro, vikande självförtroende, minskande inkomster, missunnsamhet, fördomar, samhällsklyftor och mindre resurser till vårt gemensamma samhällsbygge. Ett Sverige som glider isär. På samma sätt skapar arbete och företagande mening, sammanhang, sammanhållning, kompetens, stolthet och utmaningar. Jag har genom mina erfarenheter, förtroendeuppdrag, yrken såsom utbildningar fått god förståelse för företagande, jobb- och sysselsättningsfrågor; ur ett arbetstagar-, arbetsgivar- och företagarperspektiv. I ett större sammanhang skapar allas vårt arbete mer resurser och ett bättre samhälle. Ett rikare samhälle. Ett samhällsbygge, för alla. Socialdemokraternas mål att nå EU:s lägsta arbetslöshet är tufft och kommer att kräva ett fortsatt hårt arbete. Jag vet att det kommer att krävas både nya idéer och att våga lämna gamla. Jag är villig att ompröva och kompromissa om mycket på vägen till målet. Så länge vi gör det tillsammans. Ett enat och sammanhållet Sverige följer av en enad och välsmord arbetsmarknad. För nya såsom etablerade svenskar.   Från norr till söder. För ung som gammal. För kille och tjej. Jag är beredd att anta utmaningen.

 

Landstinget SLL valkrets Nordost

 

Plats 3: Conny Fogelström, 58 år. Conny är konsult och egenföretagare i samhällsbyggnadsbranchen. Bor i Gribbylund med familj. Fogelström är nu landstingsledamot och ersättare i trafiknämnden.

 

 

 

 

Annica Gryhed Foto: Lars Nordin

Plats 12: Annica Gryhed, 47 år. Gruppledare (S) Täby. Bor  i Ella gård med familj. Är legitimerad lärare.

Jag vill se en jämlik vård för alla i Stockholms län. Där du oavsett vem du är och var du bor får del av den bästa vården. Har ett särskilt engagemang för barn- och ungdomspsykiatri. Varje krona som vi investerar i våra barns välmående och hälsa ger tiofalt igen.

 

 

 

 

Plats 17: Erland Arctaedius, 24 år. Ledamot i styrelsen för Socialdemokraterna i Täby och matematiker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook Twitter Email